SK Masa cukrowa do koronek BIAŁA 250g

  • SKFLEXI-ICE250g
  • Producent: SQUIRES KITCHEN
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 39,90 zł
Masa cukrowa - icing - do tworzenia elastycznych,jadalnych koronek. Mieszanka może być także wykorzystywana przy pracy z szablonami. Bardzo prosta w użyciu - wystarczy dodać do proszku wody, zamieszać i mamy punk wyjścia do wymyślnej, tortowej dekoracji.

SPOSÓB UŻYCIA - 100 gram mieszanki rozrabiamy w 150 ml ochłodzonej, przegotowanej wody (jeśli wolimy bardziej miękką konsystencję dodajemy odrobinę wody) i mieszamy ok. 3min. do uzyskania gładkiej konsystencji. Tak przygotowaną masę przenosimy na formę, wygładzając. Suszymy w piekarniku (60-70stopni C) przez około 20min. lub dłużejej w temp. pokojowej.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów
 
Składniki:  cukier, glukoza w proszku, skrobia ziemniaczana, emulgatory - alginian sodu, guma tragakantowa, żywica ksantanowa; barwnik E171,
konserwant - sorbinian potasu; reg. kwasowości - kwas cytrynowy, aromat waniliowy
może zawierać śladowe ilości orzechów

 

waga - 250g

kolor - biały

producent - Squires Kitchen